Adminisztráció  
         
Első tünetek

Közvetlenül a fertőzés utáni időszakban nem jelentkezik semmilyen konkrét tünet. A HIV-fertőzés után kettő-négy héttel esetleg influenzaszerű tünetek jelentkezhetnek, tehát láz, megduzzadt nyirokmirigyek, torokgyulladás, izomfájdalom, hasmenés, fáradékonyság vagy kiütések. Néha ezek a tünetek a fertőzés után néhány nappal is jelentkezhetnek.

A tünetek általában egy-két héten belül nyomtalanul elmúlnak. Ha egyáltalán jelentkeznek ezek a tünetek, akkor rendszerint nagyon enyhék, sokszor észrevehetetlenek. Ugyanakkor előfordul az is, hogy a tünetek súlyosabbak, sőt akár orvost is kell hívni miattuk.

Fontos észben tartani azt, hogy ezek a tünetek szinte teljesen azonosak egy sor egyéb betegség tüneteivel. Pontosan ezért nagyon fontos, hogy elmenj tesztre! Sokszor előfordul, hogy ugyanilyen tünetekkel valaki ok nélkül aggódik. Csak a HIV-teszt adhat megbízható információt a HIV-státuszodról. Minden más csak találgatás, és a HIV túlzottan fontos dolog ahhoz, hogy megelégedjünk találgatásokkal. 

      


© hivpozitiv.hu alapítvány & shivamantra. minden jog fenntartva.