Adminisztráció  
         
Nem mindegy?

A HIV esetében a tudatlanság igazi átok.

Nagyon veszélyes lehet, ha nem vagy tisztában saját HIV-státuszoddal. Ha pozitív lesz a teszted, akkor a szerokonverzió után a lehető leggyorsabban tudomást kell szerezz az állapotodról, hiszen így van a legjobb lehetőséged arra, hogy megőrizd a saját egészségedet, és a partnered vagy partnereid egészségét, sőt a családodét, ha már van családod, vagy ha gyermeket szeretnél.

Ma már Magyarországon is hatékony gyógyszerek és fejlett egészségügyi ellátás teszi lehetővé közel ezer HIV-pozitív személy részére, hogy sikeres és teljes életet éljen. Ha nem ismered a saját HIV-státuszodat, vagyis ha nem tudod magadról, hogy HIV-pozitív vagy, akkor nem részesülsz abban az ellátásban sem, ami az egészséged megőrzéséhez szükséges. Ráadásul mások egészségét és életét is kockára teszed.

Ha negatív lesz a teszted eredménye, akkor az hatalmas ösztönző erőt ad ahhoz, hogy következetesen betartsd azt a néhány egyszerű szabályt, amivel megőrizheted negatív státuszodat. Ráadásul megspórolhatsz rengeteg fölösleges aggodalmat és szorongást, amit akkor kell elszenvedned, amikor bizonytalanság gyötör HIV-státuszod miatt.

      


© hivpozitiv.hu alapítvány & shivamantra. minden jog fenntartva.